Nailner
  • Korisni savjeti

    Nailner

Onihomikoza – sve šta trebamo znati o gljivičnim infekcijama nokta

Onihomikoza je gljivična infekcija nokatne ploče, ležišta nokta ili matriksa nokta koja čini jednu trećinu svih gljivičnih bolesti kože i njenih adneksa te ujedno polovinu svih bolesti nokta.

Više

Gljivica na noktima nećete se riješiti za 20 sekundi!

Gljivične infekcije noktiju su podmukla i dugotrajna tegoba koju moramo početi tretirati odmah kad je primijetimo. Infekcija praktično počinje nevidljivo, ali s vremenom preraste u hroničnu bolest ako je ne liječimo.

Više

Gljivične infekcije noktiju: priča bez kraja?

Gljivične infekcije noktiju: priča bez kraja?

Gljivična infekcija može započeti kao bijela ili žuta promjena boje slobodnog ruba nokta na nogama ili rukama. Ako se gljivice prošire dublje u nokat, on postaje deblji, vrhovi postaju krhki, a nokat poprima tamniju boju.

Više

Gljivične infekcije kože i noktiju

Čak 20 do 25% svjetskog stanovništva suočava se s gljivičnim infekcijama koje spadaju među najčešće bolesti.

Više

Gljivične infekcije kože i noktiju

Prepoznajte promjene na noktima

Čak 50 procenata svih promjena na noktima odnosi se na gljivične infekcije koje su jedan od najčešćih uzroka tih promjena. Onihomikoza je gljivična infekcija noktiju koja može zahvatiti nokte na nogama i rukama.

Više

5 savjeta za zdrave nokte

Uz samo nekoliko jednostavnih promjena u svom načinu života možete spriječiti gljivičnu infekciju noktiju koja može zahvatiti nokte na nogama i rukama.

Više

test alt

Kupalište: idealna okolina za gljivične infekcije noktiju

Kao što nas privlače i razveseljavaju više temperature, tako i gljivice vole vlažnu i toplu klimu. Zato su bazeni idealna okolina za njihov rast i razvoj.

Više

Gljivične infekcije noktiju češće kod sportaša

Oni puno vremena borave u sportskim papučama i često ozlijede nokte dok se bave sportskim aktivnostima. Sportske papuče znače vlažnu okolinu koju gljivice vole. Pukotine u povrijeđenim noktima omogućavaju gljivicama lakši pristup i idealno mjesto za rast i razmnožavanje.

Više

Kupovina proizvoda

Nailner 2 u 1 lak i olovka dostupni su u:

  • apotekama
  • specijalizovanim prodavnicama